Tesi haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin

Kehitämme pääomasijoitusmarkkinaa, jotta suomalaisilla kasvuyrityksillä on riittävästi rahoitusta ja osaamista nousta uuteen kokoluokkaan.

Tesi – koko nimeltään Suomen Teollisuussijoitus Oy – on vuonna 1995 perustettu valtion pääomasijoitusyhtiö. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan suomalaisiin kasvuyrityksiin markkinaehtoisesti, samoin ehdoin ja tuotto-odotuksin yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa.

Valtion pääomasijoitusyhtiönä tavoitteenamme on taloudellisen tuloksellisuuden rinnalla suomalaisen pääomasijoitusmarkkinan kehittäminen sekä uudistuvan yritystoiminnan ja talouden kasvun edistäminen.

Uskomme, että suomalaiset yritykset ovat keskeisessä asemassa, kun globaaleja haasteita ratkotaan kestävällä tavalla. Näitä ratkaisuja Tesi on omistajana kehittämässä ja rahoittamassa. Jaamme taloudellista riskiä, tuemme yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä edistämme osaavaa omistamista.

Visiomme 2030: Suomi nousee uudistuvan talouskasvun eturiviin

Luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä

Jaamme taloudellista riskiä ja tuemme yrityksiä ja rahastoja kasvussa, uusien ratkaisujen kehittämisessä ja osaamisen monipuolisessa hyödyntämisessä.

Teemme Suomesta houkuttelevan sekä yrityksille että omistajille

Kumppanuuksiemme kautta kansainväliset yritykset haluavat kasvaa Suomessa ja kasvattavat myös kansantaloutta: omistaminen ja osaaminen vahvistuvat ja synnyttävät uutta menestystä.

Tuomme esiin yritysten yhteiskunnallisen voiman

Uudistuvia yhtiöitä rahoittamalla parannamme kilpailukykyä ja nostamme Suomen vaikuttavan talouskasvun eturiviin.

Jaamme tietoa ja osaamista

Näin vauhditamme yritysten kasvua ja kehitämme suomalaista pääomamarkkinaa. Tarjoamme tietoa ja kokemusta pääomamarkkinoista yritysten, rahastojen ja päätöksentekijöiden käyttöön.

Avainlukujamme 2021

207 milj. €
Uusia sijoituksia ja sitoumuksia
192 milj. €
Kansainvälistä pääomaa Suomeen sijoituskumppaneilta
2,4 mrd. €
Hallinnoitavia pääomasijoituksia
338 milj. €
Taloudellinen tulos
Haluatko kuulla lisää?
Ota yhteyttä.
Susanna Aaltonen
Viestintäjohtaja